Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

James Earl Jones Aer Doed Gav Roest At Darth Vader I Star Wars

James Earl Jones har gått bort – gav röst åt Darth Vader i Star Wars

En ikonisk röst tystnar

Den amerikanske skådespelaren James Earl Jones, känd för sin djupa, resonanta röst, har avlidit vid 91 års ålder. Jones spelade en mängd olika roller under sin långa karriär, men han är kanske mest känd för att ha gett röst åt den ikoniska filmkaraktären Darth Vader i Star Wars-filmerna.

En lång och framgångsrik karriär

Jones föddes i Mississippi 1931 och började sin skådespelarkarriär på 1950-talet. Han medverkade i över 100 filmer och tv-program under sin livstid, inklusive klassiska filmer som "The Great White Hope", "Field of Dreams" och "The Lion King". Jones vann en Tony Award 1969 för sin roll i "The Great White Hope" och nominerades till en Oscar 1971 för samma roll.

Rösten bakom Darth Vader

Jones blev först involverad i Star Wars-franchisen 1977, när han anlitades för att ge röst åt Darth Vader. Hans röst blev en omedelbart igenkännlig del av karaktären och bidrog till att göra Vader till en av de mest ikoniska skurkarna i filmhistorien. Jones repriserade rollen som Vader i alla efterföljande Star Wars-filmer, inklusive den senaste trilogin med Hayden Christensen som spelar den fysiska rollen.

Arvet efter James Earl Jones

Jones var en mångsidig skådespelare som lämnade ett outplånligt avtryck på film- och tv-världen. Hans röst kommer att fortsätta att eka i hjärtan hos Star Wars-fans i generationer framöver. Hans bortgång är en stor förlust för underhållningsbranschen och han kommer att bli djupt saknad.


Komentar