Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

James Earl Jones Avlider Vid 91

James Earl Jones avlider vid 91

Den ikoniska skådespelaren, känd för sin djupa röst och minnesvärda roller, har gått bort.

James Earl Jones, den legendariska skådespelaren bakom den ikoniska rösten av Darth Vader i filmserien Star Wars, har gått bort vid 91 års ålder.

Jones, som föddes i Arkabutla, Mississippi, började sin skådespelarkarriär på 1950-talet. Han gjorde sig ett namn på Broadway i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet med sina kraftfulla framträdanden i pjäser av William Shakespeare och Eugene O'Neill.

År 1977 fick Jones sitt stora genombrott när han gav röst åt den fruktade sithlorden Darth Vader i Star Wars: Episod IV - Ett nytt hopp. Hans djupa, resonanta röst blev synonymt med karaktären och han repriserade rollen i efterföljande Star Wars-filmer, inklusive den senaste trilogin som avslutades 2019.

Jones bidrog också med sin röst till andra ikoniska roller, bland annat Mufasa i Disneys The Lion King och Thanos i Marvel Cinematic Universe.

Förutom sin skådespelarkarriär var Jones också en aktivist för medborgerliga rättigheter och social rättvisa. Han använde sin plattform för att tala ut mot rasism och diskriminering.

James Earl Jones kommer att bli ihågkommen som en av de mest ikoniska och inflytelserika skådespelarna i sin generation. Hans arbete har haft en bestående inverkan på film, teater och kultur.

Star Wars-fans runt om i världen sörjer förlusten av den skådespelare som gav liv åt en av de mest älskade skurkarna i filmhistorien.

Jones kommer att begravas i en privat ceremoni. Hans familj har bett om att respektera deras privatliv i denna svåra tid.


Komentar